Grip sjansen til å forme fremtidens løsninger
Er du klar til å bruke teknologi og hjernekraft for å fremme innovasjon og bærekraft? Vi ønsker å invitere deg og ditt team til GreenTechSee Hackathon – en del av GreenTechSee-festivalen.
3 dager med teknologisk nerdvana
Vi gjennomfører GreenTechSee Hackathon under hver festival vi arrangerer - og så tar vi med oss utfallet av hackathon inn til konferansen.
3 dager fylt med læring, mestring og team-følelse.
01.
Du har 3 dager til å bygge et demonstrerbart produkt eller en prototype . Vi starter idéjobbingen sammen.
02.
Prosjektet bør være relatert til bærekraft innen én eller flere av de tre temaene Energi, Hav og Samfunn . Vi hjelper deg med å tenke bærekraft inn i prosjektet.
03.
Delta individuelt eller som et team (maks 8 personer per team)
Vi stiller med mentorer og fasilitatorer til å hjelpe dere igjennom prosessen.
GreenTechSee Hackathon:
Innovasjon innen Energi, Hav og Samfunn
Har du og ditt team en visjon om å forme en grønnere fremtid? Eller kanskje dere trenger en avkobling fra den vanlige arbeidsdagen og tre dager med faglig påfyll og teambuilding? Da er GreenTechSee Hackathon stedet for dere. Her kan dere samarbeide med likesinnede, dele ideer og utvikle banebrytende teknologiske løsninger som vil utfordre det etablerte. Eller bare bygge noe dere synes er skikkelig gøy.
Hva du kan forvente:
-
Samarbeid og innovasjon: Samarbeid med andre utviklere, designere og innovatører, og dykk ned i innovasjon som adresserer bærekraftutfordringer og muligheter.
-
Teknologiske nyvinninger: Utforsk ny teknologi og nye metoder som kan transformere måten vi håndterer energi, havmiljø og samfunn på.
-
Erfarne mentorer: Dra nytte av veiledning fra bransjeeksperter som har lykkes med å implementere teknologi for bærekraftige formål, og eksperter innen smidige metodikker.
-
Konkrete resultater: Utvikle løsninger som har reell innvirkning innen energi, havbevaring og samfunnsutvikling.
-
Nettverksmuligheter: Bygg relasjoner med potensielle samarbeidspartnere, utvid ditt faglige nettverk og få verdifull innsikt.
Hva er et Hackathon ?
Et hackathon (også kjent som Hackfest) er et intensivt og ofte konkurransepreget arrangement der deltakere, vanligvis utviklere, designere og andre teknologientusiaster, samles for en kort periode for å samarbeide om å lage innovative teknologiske løsninger på et gitt problem eller tema. Ordet «hackathon» er en sammensetning av «hack» og «marathon», som illustrerer den intense og dedikerte karakteren av arrangementet.
Slik fungerer det
Under et hackathon arbeider deltakerne i team for å lage fungerende prototyper, applikasjoner eller maskinvareløsninger basert på en spesifikk oppgave eller en utfordring som er gitt ved starten av arrangementet. Dette kan inkludere alt fra apputvikling og maskinlæring til maskinvareprototyping og IoT-prosjekter.
Et hackathon gir en plattform for å utforske kreativitet, løse problemer, og raskt eksperimentere med nye ideer. De kan være organisert av bedrifter, universiteter, non-profit-organisasjoner eller teknologiske samfunn, og de kan ha ulike temaer, som bærekraft, helsevesen, fintech, kunstig intelligens eller generell innovasjon.
På slutten av hackathon-perioden presenterer hvert team sitt prosjekt for et panel av dommere, vanligvis eksperter innenfor det aktuelle feltet, og vurderes basert på kriterier som kreativitet, teknisk dyktighet, bruksområder og bærekraft. Vinnende lag kan motta priser, støtte eller anerkjennelse for sitt arbeid.
Et hackathon er en flott måte å fremme samarbeid, læring og innovasjon innen teknologisk utvikling, og de har blitt en viktig del av tech- og startup-kulturen over hele verden.
Forberedelser :
Alle hackathon deltakere vil få tilgang til relevant infomasjon før hvert event. Neste blir Ålesund i mars 2025
Konkurranser:
Vinnervilje
Ingen hackathon er komplett uten at det kåres vinnere. Alle som gjennomfører et hackathon er forsåvidt vinnere av masse ny læring, men noen vil kunne stikke av med gjeve priser også.
Vi kunne sikkert laget masse kompliserte regler, men vi valgte å gå for den enkle varianten:
- Hver person kan kun tilhøre ett team
- Én innlevering per lag
- Alle starter med blanke ark (et tomt repository)
- Alle bidrag må gjøres offentlig tilgjengelig under arrangementet
- Kan være i hvilket som helst programmeringsspråk eller rammeverk
- Prosjektet må leveres innen fristen (forsinkede innlevering vil ikke bedømmes)
- Alle immaterielle rettigheter (IP) for bidragene tilhører teamet som utviklet det
Hva kan du bygge?
Det stilles ingen krav til hva produktet eller prototypen inneholder bortsett fra at den må være relatert bærekraft. Løsningen kan være en helt ny tjeneste eller nytt produkt, eller det kan være en utvidelse til eller en del av et eksisterende produkt.
Dersom man f.eks. kommer fra et programvareselskap som utvikler egne applikasjoner, så kan man bruke GreenTechSee Hackathon for å prototype utvidelser eller tilleggstjenester til eksisterende produkter. Vær obs på at kildekoden som utvikles under hackathon må gjøres offentlig tilgjengelig, slik at prototypen i seg selv bør demonstreres uavhengig av eksisterende produkter og tjenester.
Det stilles heller ingen krav til nivå på prototypen. Det kan være en fullt kjørende applikasjon, UX-skisser eller en papir-prototyp. Juryen vil imidlertid legge vekt på modenhet og den teknologiske løsningen i bedømmingen, slik at en kjørende applikasjon vil rangeres høyere enn f.eks. en papir-prototyp.
Type text here
Det vil kåres i alt 5 vinnere blant hackathon-teamene i løpet av GreenTechSee-festivalen:
Domene-vinnere
En fagjury vil bedømme alle teamenes bidrag etter følgende kriterier:
Bedømming
-
Innovasjonsgrad Hvor omveltende har prosjektet potensiale til å være? Er det en «game-changer»?
-
Gjennomførbarhet Har produktet kommersiell nytte? Er det skalerbart?
-
Korrelasjon Hvor godt er produktet relatert til bærekraftsmålet/domenet?
-
Teknologisk løsning Hvor avansert og komplett er løsningen sett med teknologi-øyne?
-
Innsalg Hvor godt klarer teamet å kommunisere ideen og produktet til juryen?
-
Nytte Hvilken potensiell samfunnsmessig nytte vil produktet ha?
-
Modenhet Hvor mye gjenstår for å kommersialisere produktet («time-to-market»)?
Basert på disse kriteriene vil det kåres en vinner innen hvert av de 3 temaene Energi, Hav og Samfunn
Sammenlagt-vinner
I løpet av hackathon'et vil det være mulig å plukke poeng ved å gjennomføre ulike oppgaver. I tillegg vil de tre beste prosjektene innenfor energi, hav og samfunn få poeng basert på plassering. Etter at alle tema-vinnere er kåret vil man dermed stå igjen med en poengsum pr team og det teamet med flest poeng vinner den gjeveste prisen - Sammenlagt-vinner av GreenTechSee Hackathon 2024.
Publikumspris
Under torsdagens konferanse vil vinnerne fra hackathon'et presentere for publikum og alle i salen vil ha mulighet til å stemme på det bidraget de mener er best. Prosjektet som får flest stemmer vinner Publikumsprisen.
Ofte stilte spørsmål
-
Trenger du en idé for å bli med?
-
Hvilke forberedelser trenger du å gjøre?
-
Hvem kan delta?
Konkurranse
Det vil deles ut priser innen fire ulike kategorier:
-
Beste prosjekt totalt sett
-
Beste prosjekt relatert til domenet Energi
-
Beste prosjekt relatert til domenet Hav
-
Beste prosjekt relatert til domenet Samfunn
Prosjektene vil bedømmes av en fagjury basert på følgende kriterier:
-
Innovasjonsgrad Hvor omveltende har prosjektet potensiale til å være? Er det en «game changer»?
-
Gjennomførbarhet Har produktet kommersiell nytte? Er det skalerbart?
-
Korrelasjon Hvor godt er produktet relatert til bærekraftmålet og/eller domenet?
-
Teknologisk løsning Hvor avansert og komplett er løsningen sett med teknologiøyne?
-
Innsalg Hvor godt klarer teamet å kommunisere ideen og produktet til juryen?
-
Nytte Hvilken potensiell samfunnsmessig nytte vil produktet ha?
-
Modenhet Hvor mye gjenstår for å kommersialisere produktet («time-to-market»)?
Regler
-
Team-størrelse fra 1 til 8 personer
-
Hver person kan kun tilhøre ett team
-
Én innlevering per lag
-
Alle starter med blanke ark. All kode, designelementer, databaser, infrastruktur, osv, må bygges og konfigureres i løpet av hackathonet
-
Alle bidrag må gjøres offentlig tilgjengelig under arrangementet («public repository») , men det kan gjøres privat så snart juryen har gjort sin bedømming.
-
Prosjektet kan implementeres i hvilket som helst programmeringsspråk eller rammeverk
-
Prosjektet må leveres innen fristen (forsinket innlevering vil ikke bedømmes)
-
Alle immaterielle rettigheter (IP) for bidragene tilhører teamet som utvikler det (GreenTechSee vil ikke ha noe eierskap). Dersom teamet er sammensatt fra flere individuelle deltakere eller bedrifter, vil det være opp til teamet å avgjøre eierskapet.
Hva kan du bygge?
Det stilles ingen krav til hva produktet eller prototypen inneholder, bortsett fra at den må være relatert bærekraft. Løsningen kan være en helt ny tjeneste eller nytt produkt, eller det kan være en utvidelse til eller en del av et eksisterende produkt. Dersom man f.eks. kommer fra et programvareselskap som utvikler egne applikasjoner, kan man bruke GreenTechSee Hackathon til å prototype utvidelser eller tilleggstjenester til eksisterende produkter. Vær oppmerksom på at kildekoden som utvikles under et hackathon må gjøres offentlig tilgjengelig, slik at prototypen i seg selv bør demonstreres uavhengig av eksisterende produkter og tjenester.
Det stilles heller ingen krav til nivå på prototypen. Det kan være en fullt kjørende applikasjon, UX-skisser eller en papir-prototype. Juryen vil imidlertid legge vekt på modenhet og den teknologiske løsningen i bedømmingen, slik at en kjørende applikasjon vil rangeres høyere enn f.eks. en papir-prototype.
Data
Tilgang til data er en fordel dersom man skal lage programvare. Heldigvis finnes det et hav av data tilgjengelig, men de er ikke alltid like enkelt å finne. Vi har derfor satt sammen en liste over åpne data som kan brukes av teamene.